Index Vakbarát Hírportál

Szalahnak még 15 év kell, hogy Ronaldo szintjén legyen

2018. május 20., vasárnap 11:45

Mohamed Szalah felülmúlhatatlannak látszó szezont fut a Liverpoolban, az egyiptomi csatár eddig 44 gólt szerzett minden sorozatot tekintve. Ezzel a teljesítménnyel akár az Aranylabdára is bejelentkezhet, de edzője, Jürgen Klopp szerint még nagyon messze van attól, hogy Cristiano Ronaldóval egy szinten kezeljék.

„Mónak fantasztikus szezonja van, de Cristiano 15 ilyen szezont játszott, mint ez. Rúgott vagy 47 ezer gólt, őrült számai vannak." – mondta túlzóan Klopp.

De miért szükséges őket összehasonlítani? Pelé idejében senkit sem hasonlíthattak hozzá. Most viszont van Lionel Messi és Ronaldo, akik évek óta dominálnak a futballban. Messi és Ronaldo azok, akik az utolsó pillanatban és nagyon gyakran jó helyzetben rúgnak gólt. És ez a legnehezebb dolog a világon. Ezért tartanak ott, ahol most vannak. Az Aranylabda mindig közöttük dől el. Megérdemelten. Ha abbahagyják a futballt, hiányolni fogjuk őket, ez száz százalék." – mondta a Liverpool-edző.

Szalahnak azért még van esélye az Aranylabdára, ezt még inkább megnövelheti, ha győztes gólt szerezne a május 26-ai Bajnokok Ligája-döntőben a Real Madrid ellen.

Rovatok