Index Vakbarát Hírportál

Rojót megmentette a bíró, majd a 16 közé lőtte Argentínát

2018. június 27., szerda 09:34

A második félidőben bő fél óráig úgy állt a Nigéria–Argentína meccs, hogy ez előbbi csapat jut tovább a nyolcaddöntőbe, Victor Moses 11-esével ugyanis egyenlíteni tudott Nigéria. Sőt, a 76. percben majdnem megkapták a második tizenegyesüket is, de végül Cüneyt Çakır a videóbíró segítségével megmentette Argentínát és Marcos Rojót, aki tíz perccel később a legjobb 16-ba lőtte csapatát.

Az argentin hátvéd egy nigériai beadásnál próbált felszabadítani a csereként beállt Odion Ighalo elől, de a feje után a kezével is hozzáért a labdához. Çakır elsőre nem ítélt semmit, majd a heves nigériai reklamálás hatására kikérte a videós asszisztensek segítségét.

A videószoba nem tudott egyértelműen állást foglalni, így a törökre bízták az eset megítélését, a 2015-ös BL-döntőt vezető bíró pedig végül úgy látta, hogy nem volt szándékos kezezés, így nem adott tizenegyest. Korrekt módon döntését el is magyarázta a nigériai játékosoknak, mutogatta, hogy Rojo fejéről pattant a labda a kezére, ezért nem jár büntető.

Rojo tíz perccel később újra főszereplő volt – a hátvéd Gabriel Mercado passzából lőtt hatalmas gólt a 86. percben, eldöntve a mérkőzést.

Nem először döntött már vb-n Nigéria ellen, 2014-ben is egymás ellen játszottak a csoportkör harmadik fordulójában, akkor azért nem a továbbjutás, csak a csoport első helye volt a tét a későbbi döntős Argentína számára. Nigéria kétszer is villámgyorsan válaszolt az argentin vezetőgólra, harmadikra, Rojo 50. perces találata után viszont már nem volt bennük erő, hogy újból felálljanak, így Lionel Messiék százszázalékos teljesítménnyel mentek tovább a csoportból.

Rovatok