Index Vakbarát Hírportál

Messi félidei beszéde felrázta és nyugtatta társait

2018. június 27., szerda 16:27

Sosem tudjuk meg pontosan, hogy valójában ki vezeti Argentínát, Jorge Sampaoli szövetségi kapitány, vagy Lionel Messi, de az érezhető, hogy a csatárnak óriási hatása van a csapatra. A második félidő előtti beszédével is belendítette társait.

Az argentinok sokáig 1-1-re álltak Nigériával, ami a kiesésüket jelentette volna, de végül a 86. percben a hátvéd Rojo talált be egy kapáslövésből, és 2-1-gyel, csoportmásodikként mentek a tizenhat közé.

Ő volt az egyik, aki elmondta, hogy milyen tanácsokat adott nekik a második félidőben Messi a játékoskijáróban. „Messi odajött hozzánk, és azt mondta, nyugodjunk meg, ne stresszeljünk. Idegesek voltunk, de ez az üzenet sokat segített, személy szerint nekem nagy önbizalmat adott."

„Messi mindenkinek elmondta, hogy ez most élet vagy halál. Rosszul sülhetett volna el. Kaphattunk volna gólt, de Leo makacs volt. Azt mondta nekem, fussak fel. Ezt mondta Mascheranónak is. Mindenkinek azt mondta, támadjanak, semmit sem számít. Igazán jól olvasta a játékot, és kockáztatott. Igazi vezető, a legjobb."

Rovatok