Index Vakbarát Hírportál

Halálsápadtan nézték a mexikóiak a telefonjukat

2018. június 27., szerda 20:48

Óriási érzelmi hullámvasúton mentek át a mexikói szurkolók a Svédország elleni 3-0-s vereség során: miután a 62. percben Andreas Granqvist büntetője után majdnem biztossá vált, hogy kikapnak, hirtelen nagyon fontos lett a Dél-Korea–Németország mérkőzés eredménye, a harmadik svéd gól után meg aztán pláne.

A közvetítés közben egyre többször mutatták a telefonjaikat nyomkodó mexikóiakat, akik vagy a másik mérkőzést nézték, vagy annak eredményét frissítgették.

A 93. percben aztán nagy volt az öröm, amikor értesültek Kim Joungkvon vezető góljáról – ami a kezükben volt, elkezdték a pálya szélére dobálni, többnyire a söröspoharakat.

Csakhogy Kim gólját megnézették a videóbíróval, ekkor a rémület ült ki az arcukra, tovább aggódva, hogy nehogy 0-0 maradjon, és a németek esetleg a hosszabbításban betalálva kiejtsék Mexikót – a német győzelemmel három csapat is hat ponttal állt volna, és a gólkülönbség döntött volna  a továbbjutó helyekről, ami a 3-0-s eredmény miatt Mexikó ellen szólt volna.

Ami sör még a lelátón maradt, az a videóbíró eredménye után repült a kezekből, ekkor szinte biztossá vált a későbbi mexikói továbbjutás.

Rovatok