Index Vakbarát Hírportál

Özil: Időre van szükségem, amíg ezt megemésztem

2018. június 30., szombat 09:23

Egyre valószínűbb, hogy a német labdarúgó-válogatott egységének megbomlásához az Erdogan-látogatás vezetett. A klubszezon végén, még a válogatott felkészülése előtt a két török gyökerű klasszis, Mesut Özil (Arsenal) és Ilkay Gündogan (Manchester City) egy londoni szállodában találkozott az autokrata török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal.

A tunéziai származású Sami Khedira pénteki interjújában elismerte a német Bildnek, hogy alulbecsülték ennek az ügynek a hatásait.

Az utolsó felkészülési meccsen, Szaúd-Arábia ellen a becserélt Gündogan azzal szembesült, hogy kifütyülik a német drukkerek, akik előtte a kocsiját is szétverték. (Özil akkor nem játszott, így nem lehetett a drukkereknek semmiféle reakciójuk.) 

A német lap mai cikkében azt írta, hogy hiába szerették volna a csapattársak, ha elmagyarázza nekik Özil az álláspontját, nem tette ezt meg, amit páran nagyon nehezen viseltek.

Az Arsenal irányítója péntek este posztolt a Twitterre, de erről az esetről nem írt semmit, csak arról, hogy időre van szüksége, amíg feldolgozza a történteket.

A kazanyi kiesés után visszafordult az öltözőfolyosóról és összeszólalkozott az egyik szurkolóval, és a kapusedző, Andy Köpke kelt a védelmére, aki elmesélte, megsértették őt, ő pedig a védelmére kelt.

Mentettem a helyzetet, és mondtam a drukkernek, hogy hallgasson."

Hogy konkrétan milyen sértés hangzott el, arról nincs információ, de nem nehéz elképzelni, mit vághattak a fejéhez.

A gelsenkircheni születésű, 30 éves Özil egyébként 92-szer játszott a német válogatottban, 40 gólt készített elő, és maga 23-szor volt eredményes.

Nagy kérdés, hogy fog-e még valaha válogatottban szerepelni. Kivált azok után, hogy a politika is rástartolt erre a témára, és vezető politikusok posztoltak arról, hogy Özil nélkül nyerték meg a svédek elleni meccset.

A Bild is arról írt közvetlenül a heroikus, utolsó lövéssel megszerzett győzelem után, hogy most mindenki énekelte a himnuszt. Ezzel egyértelműen neki üzentek, mert neki nem szokása.

Özil egyébként 7 kulcspasszt adott a Dél-Korea elleni meccsen, ő ívelte például az előrelopakodó Hummels fejére a labdát a 86. percben, aki aztán vállal ért hozzá, így kimaradt a ziccer. Pedig, ha az bemegy, most Özilt dicsőítenék, és készülhetnének a brazilok elleni meccsre.

A FIFA-nak van egy olyan statisztikája, hogy ő, Kimmich, Neymar az a top3 játékos, aki a vb-n középről a legtöbbször kapuralövéssel próbálkozott. A brazil ebből egy gólt lőtt, a két német egyet sem.

Sőt, Németország lőtt a legtöbbször kapura, de csak két gólt szereztek, ez a kiesés egyik kézzel fogható magyarázata.

  

Rovatok