Index Vakbarát Hírportál

A futball-vb-ről érdeklődtek a barlangban rekedt thai gyerekek

2018. július 6., péntek 09:35

A világbajnokság eredményeiről kérdezősködtek azok a thai fiatalok, akik körülbelül két hete estek egy barlang fogságába, írta a Washington Post.

Az amerikai lap a thai haditengerészet mentőitől hallotta, hogy a friss eredményekről és hírekről érdeklődtek a srácok, akik egy ificsapatban játszanak és edzőjükkel együtt rekedtek egy vízzel elárasztott barlang mélyén.

Korábbi hírek szerint a barlangi mentők egy telefonvezetéket is ki akarnak húzni, hogy a lent rekedtekkel tudjanak kommunikálni a szüleik. Ha létrejön a kapcsolat, ott is tudnak majd a meccsekről friss információkat beszerezni. De egyelőre nem ez a legfontosabb feladat, az újabb esőzések miatt víz alá kerülhet az az üreg, ahol eddig meghúzták magukat a fiúk, így sietnie kell a mentőcsapatnak.

A barlangban csapdába került fiúkról a vb-n szereplő játékosok is értesültek. A japánok, valamint a szombaton egymással negyeddöntőző Anglia és Svédország futballistái is üzentek a fiúknak. (Az egyikük egyébként angol válogatott mezt visel.)

„Reméljük és kívánjuk, hogy épen és egészségesen jönnek ki onnan. Mindenki, az ő barátaik és családjuk, minden srác itt, az egész angol csapat velük gondol" – mondta az angol csapat védője, John Stones.

„Ebben a helyzetben csak azt tudjuk tenni, hogy imádkozunk értük" – nyilatkozta a svéd Sebastian Larsson.

A vb-rő már kiesett japán válogatott a Twitteren üzent: „Ne adjátok fel! Várjatok! A futballcsalád veletek van."

Gianni Infantino FIFA-elnök is támogatásáról biztosította levélben a thaiföldi futballszövetség elnökét, a bent rekedt csapat családját és az egész thaiföldi népet. Remélik, hogy hamarosan újra együtt lehetnek szeretteikkel. Végül pedig ezzel zárta a levelét:

Ha, ahogy mindannyian reménykedünk benne, a következő napokban újra együtt lehetnek a családjukkal és az egészségük lehetővé teszi, hogy utazzanak, a FIFA örömmel vendégül látná őket a 2018-as világbajnoki döntőn Moszkvában.

Rovatok