Index Vakbarát Hírportál

Kiábrándultak a német futballkapitányból

2019. január 1., kedd 13:07

2014-ben még Németország egyik legnépszerűbb embere volt Joachim Löw, ami nem csoda, mert megnyerte a labdarúgó világbajnokságot. Akkor még az volt a szlogen, hogy "we Löw you"

Egy friss kutatás szerint a németek 41 százaléka már nem bízik benne - az eredményeket a Bild hozta nyilvánosságra -, miután a tavalyi vb-n megégett, és szégyenszemre először nem jutott tovább a csoportból a válogatott. A francia-holland duó ellenében kiesett a Nemzetek Ligája A-divíziójából.

Már csak 35 százalék bízik benne, a felmérésben résztvevők 24 százaléka nem akart vagy nem tudott választ adni.

A német szövetség ugyanakkor még Löw mellett áll, és bíznak abban, hogy a 2020-as Európa-bajnokság részvételének kivívása nem okoz gondot a szakembernek valamint csapatának.

Németország az F-csoportba fog kerülni a jövő évi Eb-n, és amennyiben a magyar válogatott kijut, egy csoportba sorsolják a két nemzetet.

A németek az Eb-ért a hollandokkal csapnak össze, az északírek, fehéroroszok és észtek vannak a csoportban. Ha ebben ottragadnak a németek, garantáltan fel fogja ajánlani a lemondását a szakember.

A németeknél egyébként nem szokás gyorsan váltani, összesen tízen ültek eddig előtte a kispadon közel száz év alatt. Hogy világviszonylatban mindez mit jelent, arról itt olvashat.

Rovatok