Index Vakbarát Hírportál

72 éve nem kezdett úgy ManU-edző, mint Solskjaer

2019. január 3., csütörtök 15:44

Ole Gunnar Solskjaer az első négy meccsét megnyerte a Manchester United élén, 14-3-as gólkülönbséget hozott, akciógólt még nem kapott, és szerda este a Newcastle United elleni 2-0-s sikerrel meglett az első kapott gól nélküli meccse is a csapat élén.

Sorban négy nyert meccsel eddig csak egyetlen United-edző tudott rajtolni, még Matt Busby 1946-ban – vele később öt bajnoki címet, két FA-kupát, öt angol szuperkupát és egy BEK-et nyertek, a stadion pályájának utcáját is róla nevezték el, elég jó ajánlólevél tehát a hasonlat.

A jó kezdés viszont édes problémát is felvet a Unitednél: a 45 éves norvégot megbízott edzőnek nevezték ki, a terv szerint maximum a szezon végéig maradna, de ha ilyen ütemben folytatja a csapat felrázását, nagyon nehéz lesz elküldeni – ugyan a United még ugyanúgy a hatodik helyen áll, mint amikor kirúgták José Mourinhót, csakhogy Solskjaer jelentős mértékben ledolgozta a hátrányukat, és míg akkor 11 pontra voltak a BL-indulást jelentő negyedik helytől, most már csak 5 pontra vannak, ami behozhatónak tűnik a maradék 17 fordulóban.

A Newcastle elleni meccs után a jövőjéről is kérdezték Solskjaert, aki elmondta, hogy ha rajta múlna, természetesen nem szeretne távozni a kispadról. Egyelőre viszont nem a történelmi párhuzamokkal, csak a következő meccsekkel foglalkozik, mert ha sikerült négy meccset nyerniük, még négyet is meg tudnak nyerni a norvég szerint.

A United szombaton a másodosztályú Readinget fogadja az FA-kupa harmadik fordulójában.

Rovatok