Index Vakbarát Hírportál

Elfoglalták a buszt, hogy elmaradjon az FA-kupa-meccs

2019. január 5., szombat 18:32

Különös formáját választották a tiltakozásnak a harmadosztályban szereplő Blackpool szurkolói. A tulajdonos Oyston család távozását követelők előbb az Arsenal buszát igyekeztek megakadályozni abban, hogy elindulhassanak a stadionba, egy szurkoló ült fel a busz tetejére. Később pedig stadion a bejáratánál próbálták elállni a vendégcsapat bejutásának az útját. 

Owen Oyston 1986-ban, jelképes 1 fontért jutott a klubhoz amely 2010-ben még a Premier League-ben szerepelt, most viszont két osztállyal hátrébb van. Öt éve még az is megesett, hogy a szezon végén 27 játékos távozott a klubtól és a szezon rajtjánál mindössze 8 futballistája volt a keretnek.

A Blackpool most a League One 10. helyén áll, azaz a feljutástól, és a kieséstől is távol van. A szurkolók már régóta protestálnak a tulajdonos távozása ellen, a harmadosztályban is magas átlagos nézőszámmal szemben negyedház előtt játszanak sokszor. A drukkerek hétről-hétre különböző akciókkal igyekeznek rábírni az Oyston családot, hogy adja el a Blackpoolt.

A lancashire-i rendőrség közölte, hogy kiemelt figyelemmel kíséri a meccset, már csak azért is, mert közel 8000 Arsenal-drukkert is várnak a városba. Az Arsenal végül simán nyert és jutott tovább. Joe Willock is betalált, 19 évesen és 138 naposan kilenc éve ő a legfiatalabb Arsenal-gólszerző az FA Kupában.

A kupanap délután négyórási meccsein főleg alacsonyabb osztályú csapatok léptek pályára. A Chelsea magabiztosan ment tovább úgy is, hogy Cesc Fabregas 11-est hibázott. A két gólt szerző Álvaro Morata pedig, igaz már lesről, egy méterről rúgta fölé.

A találkozó hőse mégsem a duplázó spanyol támadó, hanem honfitársa, a kapitányi karszalagot viselő Cesc Fabregas volt, aki sajtóhírek szerint az utolsó mérkőzését játszotta a londoni klubban, sőt az angol klubfutballban is, amelyben karrierje során két időszakban összesen 12 és fél idényt töltött. Maurizio Sarri vezetőedző a 85. percben cserélte le a spanyol játékost, akit a szurkolók felállva tapsoltak meg. Fabregas könnyes szemmel hagyta el a pályát.

Fabregas 2003-tól 2011-ig az Arsenal játékosa volt, majd három barcelonai idényt követően 2014-ben igazolt a Chelsea-hez. A hírek szerint az AS Monacóhoz szerződik, amelynek edzője, Thierry Henry csapattársa volt az Arsenalban. 

A PL-esek közül a Cardiff City és a Huddersfield idegenben búcsúzott, a Southampton és a Newcastle pedig újra játssza a meccsét.  

FA Kupa, 3. forduló, 32 közé jutásért

Rovatok