Index Vakbarát Hírportál

Szalahot jött pótolni, pszichológus kezeli

2019. január 8., kedd 09:23

Pavel Nedved az új Zlatan Ibrahimovicot látta benne, az AS Roma a Mohamed Szalahért kapott teljes összeget ráköltötte, ennek ellenére Patrik Schick eddig óriási csalódás. A 22 éves cseh támadó annyira összezuhant mentálisan, hogy már a csapat pszichológusának kell vele foglalkoznia.

A fiatal támadó profi karrierjét a AC Sparta Prahában kezdte 2014-ben, két évvel később pedig 4 millió euróért aláírt a Sampdoriához. 20 éves kora ellenére nagyon jól játszott, 11 gólt szerzett mindössze 1507 perc játékidő alatt, a Juventus pedig rögtön bejelentkezett érte egy 30 millió eurós ajánlattal. 

Szívproblémái miatt viszont a torinói csapat orvosai megvétózták az átigazolást. 

Ennek ellenére sem maradt sokáig a Sampdoriánál, a Roma egy évre kölcsönvette 2017-ben, tavaly pedig megvásárolta. A fővárosi csapat őt szánta a 42 millió euróért távozó Mohamed Szalah pótlására és gyakorlatilag a Liverpooltól az egyiptomiért kapott teljes összeget ráköltötte:

Mindent összevetve legalább 42 millió eurójába került Schick a Romának, amivel egyébként megdönti Gabriel Batistuta 36 milliós átigazolási rekordját a klubnál. Ezzel együtt is gyengén játszik, 44 meccsen öt gólnál és egy gólpassznál tart. 

Pedig Schick nem rossz futballista, a válogatottban ősszel klasszisgólt is szerzett.

a

Rovatok