Index Vakbarát Hírportál

52 éve történt utoljára olyan, amit most a City csinált

2019. január 9., szerda 23:04

Nehezen lehetne azt állítani, hogy könnyen indult az év a Manchester City számára, hiszen az első meccsükön rögtön a Liverpoollal kerültek szembe, de sikerrel vették az akadályt, és elvették Kloppék veretlenségét. Azóta ugyanakkor nagy nehézségekkel nem kellett szembenézniük, múlt héten az FA-kupában is hengereltek, szerdán pedig a Ligakupában verték 9-0–ra a harmadosztályú Burton Albion csapatát.

Az már az elején látszott, hogy nem veszik félvállról a meccset: De Bruyne már az ötödik percben betalált David Silva beadásából, az első félidőben pedig még három gólt lőttek a manchesteriek, kétszer Gabriel Jesus, egyszer pedig Zincsenko volt eredményes.

A lendület aztán a második játékrészben sem hagyott alább,

A visszavágó ezek után valószínűleg akkor sem lenne több formalitásnál, ha hirtelen a teljes kezdő kidőlne a Citynél, de hát persze azért így is le kell majd játszani a meccset a jövő héten. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy szó szerint minden összejött a Citynek, hiába védekezett tíz emberrel a Burton, így sem tudták elkerülni a gólokat.

Erre a legjobb példa amúgy Zincsenko gólja, az ukrán ugyanis egészen fantasztikusan találta el a labdát, de valószínűleg ő is érezte, hogy ez nem mindennapos, a gólja után ugyanis el se kezdett ünnepelni, csak széttárta a kezeit.

A City egyébként ezzel a győzelemmel két egymást követő meccsen lőtt legalább hét gólt,amire

angol csapat utoljára 52 éve volt képes, akkor a Don Revie vezette Leeds United hozta össze a dolgot.

Rovatok