Index Vakbarát Hírportál

De Gea lehet a United történetének legjobb kapusa

2019. január 14., hétfő 11:14

Vasárnap mi is írtunk arról, hogy az edzőváltás után sorozatban a hatodik meccsét is megnyerte a Manchester United, ráadásul a Tottenham ellen, ebben pedig nem kis szerepe volt David de Geának, aki tizenegy lövést fogott meg a meccs alatt.

A teljesítményt a csapattársak, és a korábbi klublegendák is értékelték, de a legnagyobb dicséretet Solskjaertől kapta, aki egyenesen azt mondta, De Gea lehet a United történetének legjobb kapusa – írja a BBC.

Ez már csak azért is óriási elismerés a norvég tréner részéről, mert a Unitednél eltöltött tizenegy éve alatt Peter Schmeichellel és Edwin van der Sarral is játszott együtt, akik mindketten a Ferguson-éra legendáinak számítanak. Ezt külön ki is emelte, mint mondta, fantasztikus kapusok játszottak a klubnál, de szerinte

a spanyol kapus van der Sarnak és Schmeichelnek is valódi kihívója lehet.

De Gea egyébként nagyon örült a győzelemnek, és azt is elmondta, hogy továbbra is hisznek abban, hogy ott lesznek a legjobb négy között a szezon végén.

A Tottenham elleni teljesítményről azt mondta, hogy elégedett magával, főleg, mert a Wembley-ben játszott ilyen jól, a csapattal kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy nagyon jól játszanak, sok helyzetet alakítanak ki, és sokkal inkább támadó focit játszanak.

Ez sorozatban a harmadik kapott gól nélküli meccsünk, ami nagyon jó. A játékosok boldogak, ami a pályán is látszik, és végre a Manchester Unitedhez méltó szenvedéllyel játszunk.

– mondta a kapus.

Ezzel a meccsel egyébként nemcsak Solskjaer írt történelmet – ő lett a Manchester United történetének első vezetőedzője, aki az első hat meccsének mindegyikét megnyerte –, hanem De Gea is, ugyanis topligás meccsein még sosem fordult elő olyan, hogy tizenegy védése lett volna kapott gól nélkül.

Rovatok