Index Vakbarát Hírportál

Dembele és Messi továbbjuttatta a Barcát

2019. január 17., csütörtök 23:39

Hazai pályán fogadta a Barcelona a Levantét a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az odavágót a vendégek nyerték 2-1-re, de a Lionel Messi, Ousmane Dembele páros alig egy óra alatt eldöntötte a találkozót.

A mérkőzés előtt nagy volt a felhajtás, ugyanis felmerült, hogy kizárhatják a Barcelonát a Spanyol Kupából: múlt csütörtökön jogosulatlanul küldhették pályára a Levante elleni első meccsen a Barca B állandó játékosát, Chumit. A meccs előtt a spanyol futballszövetség el is ismerte a Marca szerint, hogy szabályt szegett a Barcelona, de az esetleges következményekről nem volt szó. Annyi tűnik biztosnak, hogy a Levante óvni fog, erre az elnökük célozgatott még a kezdés előtt.

A katalán csapatot nem különösebben bosszantotta a dolog, legalábbis nem érződött rajtuk: kifejezetten erős kezdővel kezdte a meccset Valverde edző, Messi az első perctől a pályán volt, Luis Suarez, Piqué és Busquets pihent az alapemberek közül. Nem is volt sok esélyük a vendégeknek, Dembele közreműködésével bő félóra alatt két gólt is szerzett a Barca.

A félidőig nem született több gól, majd a második elején Messi is betalált - utolérhette Puskást és Kubalát -, végérvényesen eldöntve a találkozót.

Ez volt az argentin zseni 24. gólja az idei szezonban – 23 meccsen –, ráadásul már 14 gólpasszt is kiosztott.

(Bár a két csütörtöki asszisztot Dembele tétovasága miatt valószínűleg nem írják be neki.)

A Levante egyáltalán nem volt veszélyes a Barcára, mindössze egyszer találta el a kaput - és a végén a kapufát -, miközben a hazaiak 25-ször próbálkoztak. A végeredmény 3-0 lett, 4-2-es összesítéssel jutott tovább a Barcelona. 

Fejlemények a zöld asztalnál még várhatóak, csak feltevés, de különösen érdekes lenne, ha az első meccset 3-0-val írnák jóvá a Levanténak. Sok idő nincs tanakodni, jövő héten jönnek a negyeddöntők.

Rovatok