Index Vakbarát Hírportál

Kupakizárást kockáztat a Barca?

2019. január 17., csütörtök 16:55

Kizárhatják a Barcelonát a Spanyol Kupából, írja az El Mundo, mert a nyolcaddöntő első meccsén, múlt csütörtökön jogosulatlanul küldték pályára a Levante elleni odavágón a Barca B állandó játékosát, Chumit.

A középhátvéd pár nappal előtte ugyanis harmadosztályú bajnokiján sárgát kapott, ami az ötödik volt neki a szezonban, így automatikusan életbe lépett egymeccses eltiltása.

Csakhogy Levantéban felvitték a nagycsapathoz, benevezték, sőt kezdőként pályára is küldték.

A Barcelonát védő Mundodeportivo.com és Sport.es arra hivatkozik, hogy egy november 28-i szabályváltozás szerint ha "enyhe" - valószínűleg sárga lapos - eltiltás miatt nem játszhat a futballista, azt a saját kategóriájában - a Barca B-ben, vagyis a harmadosztályban - kell letöltenie, míg ha "durva" - tehát piros lapos -, akkor a tiltás kiterjed minden kategóriára, így a Spanyol Kupára is.

Chumi helyzete ezek után egyértelműnek tűnne, csakhogy a Mundodeportivo.com idézi a szabály szövegét, ami

valóban úgy szól, hogy "enyhe" és "durva" eltiltás, ám azt nem részletezi, hogy mi számít enyhének és durvának.

Az eset hasonlít ahhoz, amikor pár éve a Real Madridot kizárták a kupából, mert jogosulatlanul küldte pályára az orosz Cserisevet, bár az az eddigiek tudatában sokkal egyértelműbb volt, és már a meccs közben kipattant.

Időközben a spanyol futballszövetség elismerte a Marca szerint, hogy szabályt szegett a Barcelona, de az esetleges következményekről – ha lesznek egyáltalán – semmit nem lehet tudni.

A Barcelona Levantéban, az emlegetett meccsen 2-1-re kikapott, a visszavágót csütörtökön - ma - 21:30-tól játsszák.

Rovatok