Index Vakbarát Hírportál

Bilbaóban imádják a női futballt

2019. január 31., csütörtök 11:36

Szerdán 48 121 néző tekintette meg a helyszínen az Athletic Bilbao-Atlético Madrid női labdarúgó-mérkőzést a spanyol Királynő Kupában, ami a spanyol szövetség szerint klubszinten rekordot jelent Európában, írta az MTI.

A kupa negyeddöntőjében a vendég fővárosi csapat 2-0-ra nyert a San Mames Stadionban, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Az első osztályú bilbaói férfi csapatnál - amely története során a Barcelona és a Real Madrid társaságában mindig az élvonalban szerepelt - a jelenlegi idényben csak 46 860 néző a rekord a hazai bajnokikon.

Az angol szövetség (FA) ugyanakkor 53 ezer nézőt tart nyilván a Dick, Kerr's Ladies és a St. Helen's Ladies találkozóján, amelyet 1920-ban a liverpooli Goodison Parkban rendeztek.

Női labdarúgó-mérkőzésen a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő jelenti: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint az amerikai válogatott 0-0-ás végeredmény után tizenegyesekkel legyőzte Kínát.

Európában a rekord ugyancsak egy válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba az Anglia-Németország (0-3) barátságos összecsapásra.

Tavaly decemberben a mexikói női bajnokság döntőjének első meccsét nézték meg több, mint 33 ezren, ez pedig nagyjából két NB I.-es forduló összes nézőszáma.

Rovatok