Index Vakbarát Hírportál

Icardit leváltották csapatkapitányként az Internél

2019. február 13., szerda 15:41

Már nem Mauro Icardi az Inter csapatkapitánya, twittelte ki szerda kora délután a milánói futballklub. Sőt, legjobb játékosuktól nem csak a karszalagot veszik el azonnal, de nem szerepel a csütörtöki, Rapid Wien elleni keretben sem, nem utazott a csapattal Bécsbe az EL-meccsre. Az új kapitány is megvan, a kapus, Samir Handanovic.

A hirtelen döntés mögött a Gazzetta.it szerint az áll, hogy hónapok óta megy a huzavona az argentin szerződés-hosszabbításáról, de nem tudnak megállapodni a felek: az Inter és Wanda Icardi, a futballista felesége és egyben ügynöke.

Icardi szerződése csak 2021 nyarán jár le, de meg akarják tartani, azt pedig végképp elkerülnék, hogy bő másfél év múlva kvázi ingyen, vagy két év múlva teljesen ingyen igazoljon el.

Icardi a Transfermarkt.com szerint 100 millió eurót ér, ami abszolút reális adat, a világ egyik legjobb csatáráról van szó.

Az eddigi hírek szerint a hosszabbítás a támadónak sem lenne ellenére, de új fizetésének összegén csak nem tudnak dűlőre jutni. Állítólag most a felesége valami olyan követeléssel állt elő, ami elfogadhatatlan a klubnak.

A 19-én 26 éves világklasszist az elmúlt hónapokban a Real Madriddal emlegették, de pletykánál tovább nem nagyon jutott a dolog.

Icardi 2013 nyara óta van az Internél, 13 millió euróért vették a Sampdoriától. 2015-ben tették meg csapatkapitánynak, azév nyarán és tavaly a Serie A gólkirálya lett. Az Interben 208 meccsen eddig 122 gólt lőtt, a jelenlegi szezonban 26 meccsen 15 gólja van, a bajnokságban 18/9 ez a szám.

UPDATE: Szerda délután Bécsben Luciano Spalletti megtartotta sajtótájékoztatóját a csütörtöki Rapid-meccs előtt, és elmondta, miután elvették Icarditól a karszalagot, a játékos közölte, nem akar a csapattal tartani az EL-mérkőzésre. Arról, hogy miért váltották le a kapitányt, nem beszélt.

Rovatok