Index Vakbarát Hírportál

Az NB I. legmagyarabb meccsét játszották szombaton

2019. február 25., hétfő 12:10 | aznap frissítve

A hétvégi Paksi FC–DVSC–meccs kuriózum volt a magyar futballbajnokságban, egy kivétellel csak magyar játékosok szerepeltek a mérkőzésen, szúrta ki a Csakfoci.hu.

Az NB I.-ben gyakran előfordul, hogy egy kezdőcsapatban több a légiós, mint a hazai játékos, így aztán tényleg eseményszámba megy, ha szinte csak magyar futballisták vannak a pályán.

A Paks elég régóta törekszik arra, hogy a keretében ne legyenek külföldi játékosok, 2017-ben Európa-szinten is elég szűk kör tagja lett, összesen csak nyolc olyan klub volt, ahol nem játszottak légiósok. Tehát a Paksnál mindig adott, hogy magyarok játszanak.

A debreceni csapatban korábban elég sok délszláv légiós futballozott, de Herczeg András edző 2017-től új játékospolitikát kezdett meg. Leépítette a légiósok számát, és többségében magyar, saját nevelésű játékosokra támaszkodik.

A szombati bajnokin 21 kezdőjátkos volt magyar, csak az albán Avdijaj volt a kivétel. A meccsen összesen 28-an léptek pályára, tehát 27 magyar játékos futballozott.

Amikor ősszel mérkőzött meg egymással a két csapat, akkor csak 26 magyar futballista játszott. Így most új rekordot állítottak be.

Rovatok