Index Vakbarát Hírportál

72 millió forintra büntették a Chelsea-kapust

2019. február 26., kedd 09:44

Egyheti fizetésére büntette kapusát, Kepa Arrizabalagát a Chelsea, miután vasárnap este a Manchester City elleni angol Ligakupa-döntő hosszabbításának utolsó perceiben nem volt hajlandó lemenni a pályáról, mikor Maurizio Sarri vezetőedző le akarta cserélni.

Brit sajtóértesülések szerint a 24 éves játékosnak így körülbelül 195 ezer fontot (nagyjából 72 millió forint) kell átutalnia a klub jótékonysági szervezetének.

Kepa 195 ezer fontot, azaz 225 ezer eurót, majdnem 72 millió forintot keres hetente. Ő a világ legdrágább kapusa, tavaly nyáron 80 millió euróért szerződtette a Chelsea a Bilbaótól, és ő az egyik legjobban fizetett ezen a poszton.

A londoniak olasz trénere a döntőn közvetlenül a 11-es rúgások előtt akarta lecserélni a spanyolt, aki a hosszabbításban kétszer is ápolást kért görcsölő lába miatt. A cserekapus Willy Caballero már ott is állt a partvonal mellett bevetésre készen, a futballisták számait is bemutatták.

Kepa viszont nem akarta lemenni. Végül már mindenki - játékostárs, edző, másodedző - ordított vele, vagy kérlelte, hogy menjen le a pályáról, de ő ellenállt, Sarri pedig mérgében tombolt a kispadnál. A 11-esek előtt Antonio Rüdigernek kellett őt lefognia, hogy ne menjen neki Kepának.

A fiatal kapus egy 11-est hárított, egy viszont becsúszott a kezei között, elveszítették a tizenegyespárbajt. Hétfőn úgy nyilatkoztak a felek, hogy félreértés történt.

Sarri a Chelsea eredménytelen szereplése miatt hetek óta nyomás alatt van, és ez a vasárnapi ügy a szakértők szerint tovább rombolta tekintélyét a klubnál. (Index/MTI)

Rovatok