Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer 10 emberét nélkülözi, tinédzserekkel pótol

2019. február 26., kedd 14:17

A tartalékok tinédzserei közül hárman is bekerültek a felnőtt keretbe a Manchester United szerda esti bajnoki mérkőzésére, melyet a Crystal Palace vendégeként játszik Ole Gunnar Solksjaer csapata.

A 45 éves norvég vezetőedző az első keretből tíz játékosára nem számíthat sérülések miatt.

A szerb Nemanja Matic már a Liverpool elleni, vasárnapi 0-0-n sem tudott pályára lépni, a meccs első félidejében aztán

Solksjaernak mindhárom játékost le kellett cserélnie, Marcus Rashfordnak pedig fájós bokával kellett pályán maradnia. Rajtuk kívül

"Még nem tudom pontosan, mi a helyzet, de túl sok pozitívumra nem számítok" - nyilatkozta Solksjaer, akinek decemberi kinevezése óta az MU 14 tétmérkőzésből tizenegyet megnyert, és csak egyet veszített el, a BL-ben.

A norvég menedzser a középpályára

a 18 éves Angel Gomest és a 19 esztendős Tahith Chongot, a védelembe a 17 éves Jimmy Garnert hívta be a tartalékkeretből.

"Régóta velünk edzenek. Garner olyan, mint Michael Carrick, csak húsz évvel fiatalabb. Ő és Chong is készen áll a bevetésre" - indokolta döntését Solksjaer. Gomes az U17-es  válogatottban - amely 2017-ben világbajnok lett - olyan, azóta már befutott társakkal szerepelt együtt, mint Jadon Sancho (BVB), Phil Foden (ManCity) és Callum Hudson-Odoi (Chelsea).

A tréner elismerte, hogy izomsérülése után túl hamar küldte be Lingardot, akinek a Pool elleni meccsen hamar ki is újult a sérülése.

"Néhány napot még várnunk kellett volna. Martial esetében másképp járunk el. Most még nincs megfelelő állapotban, talán szombaton már játszhat, de kockáztatni biztosan nem fogunk vele" - jelentette ki.

A Manchester United a Solksjaer irányítása alatt elért eredményeknek köszönhetően 27 forduló után 52 ponttal ötödik a Premier League tabelláján. Egy ponttal vannak a már BL-indulást jelentő negyedik helyen álló Arsenal mögött. (Index/MTI)

Rovatok