Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő, mennyire nem tisztult a spanyol futball a videóbíró óta

2019. február 26., kedd 14:22

Alapos összeállítást - 18 újságíró dolgozott rajta - készített arról a spanyol szaklap, a Marca, hogy a spanyol bajnokság eddigi 25 fordulójában milyen vitatott helyzetek voltak. A gyűjtés azért érdekes, mert a spanyol ligában is bevezették a VAR-t, így legalább már az nem fordulhat elő, hogy egy gólban lévő labdát nem adnak meg.

A mostani jelenetekből kiderül, nem volt olyan csapat, amelyik ne tiltakozhatna, még ha igazán ordító, felháborító igazságtalanság nem is történt.

Pontosabban, ki tudja, hiszen ha a Valencia-Valladolid 92. percében nem állítják meg lesen tévesen az egyedül kitörő Oscar Planót – rávihette volna a kapusra a labdát -, akkor nem is biztos, hogy marad az 1-1-es döntetlen.

De nem is kell annyira visszaszaladni az időben, elég csak a hétvégéig, amikor Casemiro hatalmas műesését ette meg a játékvezető, a Real Madrid pedig ezzel a tizenegyessel nyert 2-1-re.

Casemiro tökélyre fejlesztette

Marca amúgy 74 esetet gyűjtött ki, vagyis fordulónként majdnem hármat, ami azt sugallja, még egyáltalán nem kiforrott a rendszer.

Rovatok