Index Vakbarát Hírportál

A Fradi-edző kiakadt a Magyar Kupa lebonyolításán

2019. február 27., szerda 08:43 | aznap frissítve

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda otthonában, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel 3-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.

A meccs utáni sajtótájékoztatón még sem az elégedettség hangján szólt, nem a csapata bombagólját dicsérte a Fradi ukrán edzője, Szerhij Rebrov. Értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy ilyen sűrűn kell meccset játszani. Még szerencse, hogy egyetlen játékosa sem sérült meg.

„Annak is örülök, hogy egy pár húzódáson kívül súlyosabb sérülések nem történtek. De nem értem a kupa lebonyolítását: miért kell ilyen sűrűn játszani? Kétnaponta meccsek vannak. Nem tudom, hogy a többi csapat ezzel hogyan birkózik meg.”

Sokkal egyszerűbb lett volna ezt a mai mérkőzést egy másik napon lejátszani, több lehetőség lett volna cserélni. Ez nemcsak a Fradiról vagy a Vidiről szól, hanem a futballisták egészségéről. Nem tudunk intenzíven játszani ilyen sűrűn. Azt kérdezném a szövetségtől, hogy hány együttes képes ugyanazzal a tizeneggyel kiállni a kupában, mint a bajnokságban?

Bár mások is említették, az elmúlt két hétben négy meccset játszott a csapat, így érthetően fáradtabbak voltak, a kedd (szerda)-szombat meccsrendszer nem ritka Európa bajnokságaiban és erről Rebrovnak is lehet sejtése.

Arról nem is beszélve, hogy elég gazdag a Ferencváros játékoskerete ahhoz, hogy egy-egy posztra hasonló képességű labdarúgót állítson a csapatba. Sőt, ha a nemzetközi kupába vágyik a csapat, ilyen esetek elég sűrűn fognak előfordulni.

Íme Rebrov nyilatkozata az nso.hu videója alapján.

Rovatok