Index Vakbarát Hírportál

Videóról is hülyeséget fújt, eltiltották az olasz bírót

2019. február 27., szerda 10:29

Egy hónapig nem vezethet meccset Rosario Abisso Serie A-bíró, mert a hétvégi Fiorentina-Inter bajnoki utolsó percében a videós ismétlések ellenőrzése után is rossz döntést hozott.

Az interes Danilo D'Ambrosio lehetséges kezezése miatt szólt a videóbíró a játékvezetőnek, hogy nézze meg az esetet, vagy a játékvezető a videósnak, hogy meg akarja nézni - a menetet nem tudni pontosan - , lényeg, hogy Abisso kiment az oldalvonalhoz, és megtekintette a visszajátszásokat.

A lassításnál látni lehetett, hogy D'Ambrosio mellkasáról pattant le a labda, ennek ellenére 3-2-es Inter-vezetésnél Abisso büntetőt ítélt. A meccs mélyen a hosszabbításban járt, a döntés a 98. perc környékén született meg, a Fiorentina már a 100.-ban végezte el a 11-est, ami be is ment.

3-3 lett a végeredmény, az Inter biztos győzelmet bukott, két pontot veszített.

Abisso eltiltása értelmében március 24-ig nem fújhat, három bajnoki fordulót biztosan ki kell hagynia. Továbbá a szezonban többet az Internek nem vezet mérkőzést.

Hétvégén a spanyol bajnokságban is a szokásos balhékat okozta a videóbíró, a La Ligában egészen lesújtó statisztikával működik a rendszer.

Rovatok