Index Vakbarát Hírportál

Vereséggel mutatkozott be a Leicester új edzője

2019. március 3., vasárnap 17:11 | aznap frissítve

Kedden még úgy tűnt, hogy a Leicesternek jó ómen lehet az edzőváltás, Claude Puel menesztése után ugyanis végre behúzták idei első győzelmüket a bajnokságban. A helyére érkező Brendan Rodgers azt a meccset csak a lelátóról nézte végig, a kispadon vasárnap mutatkozott be a Watford ellen, itt pedig végül a pontszerzés sem jött össze, 2-1–re kapott ki a csapata.

A hazai csapat már az ötödik percben vezetést szerzett, Deulofeu passzából Deeney fejelhetett közvetlen közelről, és nem is hibázott. A 75. percben aztán Vardyt ugratta ki remekül Tielemans, így egyenlített a Leicester, de amikor már azt hitték, hogy legalább egy pontot szereznek majd, a hosszabbításban Gray egy villámgyors támadás végén szerzett góllal bevitte a kegyelemdöfést.

A játéknap második meccsén a Chelsea a Claudio Ranierit éppen a héten kivágó Fulhamhez látogatott, a hazai csapat pedig ugyan elég rendesen megizzasztotta őket, de végül – főleg Kepa kiváló teljesítményének hála – 2-1–re nyertek, így elhozták a három pontot.

A vezetést az angoloknál magára találó Higuaín révén a vendégek szerezték meg a 20. percben, a Fulham viszont pár perccel később válaszolni tudott: egy szöglet után a teljesen üresen maradó Chambers lőtt a kapuba.

A vendégek nem hagyták annyiban a dolgot, a 31. percben vissza is vették a vezetést, egy szépen felépített támadás végén Jorginho bombázott óriási gólt a tizenhatos vonaláról.

A Fulham ezután sem adta fel, de a múlt héten a cserét megtagadó Kepa meghálálta Sarri bizalmát, nem tudtak túljárni az eszén, így maradt a 2-1, a Chelsea pedig ezzel kényelmetlenül közel került az Arsenalhoz és a Manchester Unitedhoz is.

tabella

Rovatok