Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer a fél ificsapatot elvitte Párizsba

2019. március 5., kedd 12:28

Nem néz ki jól a Manchester Unitednek a Paris Saint-Germain elleni szerdai Bajnokok Ligája-visszavágó, és nem csak mert az első meccset otthon bukta el 2-0-ra Ole-Gunnar Solskjaer csapata.

A hétvégi klasszikus unitedes, majdnem utolsó perces 3-2-es győzelem után még több sztár kihullott a már eddig is megtizedelt keretből. Nem utazhatott Párizsba sérülés miatt:

Otthon maradt Paul Pogba is, őt ugyanis az odavágón kiállították, így eltiltott.

Solskjaer így nem habozott a keretbe tenni 8 saját nevelésű futballistát, akik közül persze kiemelkedik Marcus Rashford. Ő nagyjából egészséges, szombaton is játszott, évek óta a felnőtt csapat tagja.

Rajta kívül bekerült a United-akadémiáról:

Tahith Chong, James Garner, Angel Gomes, Mason Greenwood, Scott McTominay, Andreas Pereira és Brandon Williams.

Pereira a hétvégén gólt lőtt a bajnokságban, McTominay is többször szerepelt már a nagyoknál, a többiek viszont szinte teljesen újoncok.

A PSG-nél nincsenek ekkora gondok, bár Neymar és Cavani továbbra sem játszhat. Mbappé viszont szórja a gólokat, a hétvégén a duplájával nyertek 2-1-re idegenben, viszi a hátán a csapatot, abszolút rá épül a támadójáték. Bombaformában van, az aranycipős versenyben 24. bajnoki találatával 1 gólra feljött Messire.

A párizsiak óriási favoritok, egészen hősies játék kéne a unitedes fiataloktól, hogy éles legyen a visszavágó.

A ManUnited utazó kerete:

De Gea, Romero, Grant; Bailly, Dalot, Lindelof, Rojo, Shaw, Smalling, Williams, Young; Fred, Garner, Gomes, McTominay, Pereira; Chong, Greenwood, Lukaku, Rashford.

Rovatok