Index Vakbarát Hírportál

A BL-búcsú után kirúgták a Roma edzőjét

2019. március 7., csütörtök 19:21

Az AS Roma hosszabbítás után 3-1-re kikapott a Portótól idegenben, így a portugálok jutottak tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Bár az olaszok meglehetősen vitatott körülmények között estek ki, ez nem hatotta meg a klubvezetést, ami csütörtökön menesztette a vezetőedző Eusebio Di Francescót.

A Roma az előző szezonban jól szerepelt, a bajnokságban harmadik lett, az Olasz Kupában a nyolcaddöntőig, a Bajnokok Ligájában pedig – az FC Barcelona bravúros búcsúztatásával – az elődöntőig jutott. A mostani idényben viszont a Serie A-ban 26 forduló után csak az ötödik helyen áll, a hazai kupában a negyeddöntőben búcsúzott, a BL-ben pedig az FC Porto elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást. 

James Pallotta klubtulajdonos mindezek után úgy döntött, hogy új edzővel próbálja felrázni a csapatát. Egyelőre nem tudni, ki lesz a Roma új mestere, de olasz sajtóértesülések szerint a szezon végéig a Fulhamtől menesztett Claudio Ranieri veszi át a csapat irányítását, aki korábban egyébként már irányította a római klubot. 

(MTI)

Rovatok