Index Vakbarát Hírportál

Horváth Ferenc: Kislányokat nevelünk a bírók által

2019. március 17., vasárnap 10:41

Szombaton 2-0-ra nyert a Ferencváros hazai pályán a kiesőjelölt Szombathelyi Haladás ellen a bajnokságban, a mérkőzés Davide Lanzafame meg nem adott ollózós gólja, illetve Király Gábor kiállítása miatt maradt emlékezetes.

A Haladás vezetőedzője, Horváth Ferenc érthető módon inkább az utóbbival foglalkozott a mérkőzés után, amikor a játékvezetést kritizálta, de nem csak Király kiállítása miatt.

Az első félidei játékunk rendben volt, le voltak védve a területek, megcsináltunk mindent, amit kellett. Aztán a második félidőben pisiltünk mi mindenfelé, de csak bebizonyosodott, hogy széllel szemben nem lehet. Úgyhogy, ha nem ment a játékosoknak, ment másképpen. Nagyon sajnálom, hogy egy olyan játékost ki tudnak állítani, aki nyolcszáz mérkőzés óta nem volt kiállítva, a száját pedig egy kutyafáját nem hagyta el egész életében. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz beírva a jegyzőkönyvbe. Király Gábor kiállítása döntően befolyásolta a mérkőzést

– idézi a Nemzeti Sport Horváthot, aki hozzátette, hogy Király száját semmilyen durva szó nem hagyta el, csak annyit mondott a bírónak, hogy les volt, mielőtt kiállították volna. „Ha ezért kiállítás jár, gondolom, másnál is kiállítás jár ilyenekért, ha valaki ezt mondja »fuck off« nélkül.”

A játékvezetés kapcsán így folytatta: „Pont a kupacsapatainknak vezetik úgy a mérkőzéseket, hogy mindent lefújnak nekik. Neveljük a kislányokat a bírók által, aztán kimegyünk a nemzetközi porondra, ott meg jön egy albán csapat vagy egy üzbég, aztán szétvágnak minket, erőszakosak, kemények. A magyar játékosok meg nézegetnek, hol vannak, a galamblelkű magyar bírók ezeket mind le szokták fújni. Szerintem ez is az egyik nagy problémája a labdarúgásunknak.”

A szombati 2-0-s ferencvárosi siker után a Fradi 8 ponttal vezeti a bajnokságot, az utolsó Haladás hátránya 11 pont a már nem kieső DVTK mögött.

tabella

Rovatok