Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlait játszatni kell, Dzsudzsáknak a válogatottban a helye

2019. március 20., szerda 09:44

Csütörtökön Szlovákiában kezdi meg Eb-selejtezőit a magyar futballválogatott, Nagyszombatban, idegenben játszik Marco Rossi csapata. Az esélyekről a korábbi válogatott játékos, a Digi Dport szakértője beszélt a csatorna Sport24 című műsorában.

Elmondta véleményét a sokat kritizált Dzsudzsák Balázsról, aki most úgy került be Rossi szövetségi kapitány keretébe, hogy idén bajnoki meccset még nem játszott közel-keleti klubjában.

 "Vannak, akik soha nem bocsátják meg neki, hogy a PSV-ből nem egy topklubba, hanem az Anzsi Mahacskalába igazolt, ezt végigcipeli az egész karrierjén, a hátterével senki nem foglalkozik igazából. Dzsudzsák az elmúlt évtized legkiemelkedőbb magyar játékosa, és ha játszik a következő két mérkőzésen, akkor százszoros válogatott lesz, ami nagyon nagy dolog. Európa-szerte a legismertebb magyar játékos, szenzációs bal lába van” – hangzott Sallói véleménye az Al-Ittihad Kalba légiósáról.

Új a keretben a 18 éves Szoboszlai Dominik, aki az RB Salzburgból jön a válogatottba, miután múlt héten gólpasszt adott Európa Liga-meccsen, majd megszerezte első gólját a bajnokságban. Bár még sosem játszott a válogatottban, Sallói szerint be kell dobni a mély vízbe.

"Be kell tenni a csapatba. Dominik egy nagyon jó versenyzőtípus, aki nem ’tojja össze magát’ a feladattól, és bármikor lehet rá számítani, azt a teljesítményt, amit ő tud, bármikor tudja hozni, és kiegyensúlyozottan tud teljesíteni. Ami a legnagyobb erénye, hogy nagyon-nagyon erős a pontrúgásokban, legyen szó akár szögletekről, oldalszabadrúgásokról, 16-os környéki szabadrúgásokról. Ezt már az egész ország megcsodálhatta, amikor az U17-es, U19-es válogatottakban játszott. De felnőtt szinten is ugyanúgy lövi a szabadrúgásokat, úgyhogy egy olyan pluszt tud adni a magyar válogatottnak, ami jelen pillanatban nincs.”

A Szlovákia-Magyarország csütörtökön 20.45-kor kezdődik.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

hátvédek: Baráth Botond (Sporting Kansas City), Bese Barnabás (Le Havre AC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius (Mol Vidi FC)

középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

támadók: Balogh Norbert (APOEL), Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros).

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok