Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi szerint taktikailag jogos volt Szalai kiborulása

2019. március 23., szombat 15:03

Marco Rossi szövetségi kapitány a Horvátország elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy mi a véleménye Szalai Ádám kiborulásáról a szlovákoktól elszenvedett 2-0-s vereség után.

Annyit mondanék az észrevételekről, hogy ami a taktikai részét illeti, azok megállják a helyüket, ezt beszéltük meg az öltözőben is. Ugyanakkor volt egy erős érzelmi töltete, mert nyilván ideges volt a vereség után, így érzelmileg érthető volt ez az oldala is

– idézte az olasz edzőt a kérdést feltevő Nemzeti Sport. A kapitány azt is elárulta, hogy vereség pszichés hatása miatt fél nap pluszpihenőt ad a csapatnak, ezért egy edzést törölt a programból.

Ami a kezdőt illeti, a szlovákok elleni csapathoz képest 3-4 változás várható.

Willi Orbán szintén kommentálta Szalai beszédét, a Lipcse középhátvédje szerint ez is azt mutatja, mekkora felelősséget hord Szalai a hátán, amiért a többi játékosnak tisztelnie kell őt. Ugyanakkor ez is mutatja, hogy Szalai igazi vezető, aki elvárásokat támaszt a többiekkel szemben, és akinek győzni akarását a csapat többi tagjának is meg kell próbálnia átvenni.

(Borítókép: Szalai Ádám a szlovákok elleni mérkőzésen. Fotó: Huszti István/Index)

Rovatok