Index Vakbarát Hírportál

A Wembley vécéi tele voltak kokainnyomokkal

2019. március 24., vasárnap 15:36

Elég sokan kokaint használó futballszurkoló lehetett kint a Wembley-ben az Anglia–Csehország futball-Európa-bajnoki selejtezőn, állapította meg a Sunday Teleghraph, amelynek munkatársai gyorsteszteket végeztek a stadion vécéiben. 

A szurkolókat előre értesítették a rendezők, hogy megerősített biztonsági átvizsgálás lesz, de úgy látszik, a drogok keresésére ez nem terjedt ki. 

A Sunday Telegraph munkatársai két vécében húsz vécéfülkét vizsgáltak át a meccs előtt, alatt és után is. Olyan kendőket használtak a tesztnél, amelyek kokainnal érintkezve elkékülnek. A vécék felében ki is tudták mutatni a kábítószert. 

A kokaint nyomára a legtöbbször a fülkékben lévő vécépapír-adagolók tetején találtak rá. A meccs utáni második ellenőrzésnél meglepve tapasztalták, hogy olyan helyeken is volt kokain, ahol korábban nem találtak, tehát a meccs alatt is szippantottak a szerből szurkolók. 

A Wembley-ben 24 szurkolót emeltek ki a péntek Eb-selejtezőn, de egyiküknél sem merült fel droghasználat gyanúja. A kokainnal azért foglalkozni kell, mert a futballhuliganizmussal összekapcsolható, mostanában több pályára berohanós balhét is drog hajthatott. 

Rovatok