Index Vakbarát Hírportál

Katalónia olyan gólokat lő, mint a Barca

2019. március 26., kedd 10:38

Katalónia válogatottja hétfőn barátságos meccsen fogadta Venezuelát Gironában, és ha nem is könnyen, de 2-1-re legyőzte.

Mindenek előtt érdemes megnézni, kik is játszanak a katalánoknál, ez volt a kezdő:

Edgar Badia; Aleix Vidal, Piqué, Bartra, Didac Vilà; Jordan, Granell, Pere Pons, Melendo; Sergio García, Bojan Krkic.

Van jó pár ismert név, a barcás Piqué a spanyol válogatottságot már lemondta, de szülőföldje csapatában még játszik.

Csereként ők is pályára léptek: Becerra, Montoya, Víctor Sánchez, Cardona, Cucurella, Oriol Romeu, Puado, Marc Muniesa, Aleix García, Pere Milla, Riqui Puig.

Venezueláról azt érdemes tudni, hogy pénteken Madridban egész simán, 3-1-re verte Argentínát, pedig Messi is játszott az ellenfélnél.

A hétfői meccsen Bojan szerezte meg a vezetést egy annyira kijátszott gólból, ami volt klubjára, a Barcelonára jellemző, kvázi begyalogolt a kapuba a labdával a csatár.

Venezuela pár perc múlva Rosales góljával egyenlített, egy óra után 1-1-re álltak.

Cataluña vs Venezuela 2 - 1 2019

Az Espanyol 20 évese, Javi Puado döntött a 88. percben, ez a gól is Barca-receptre ment, visszagurítás az alapvonalról, a cseles átvétel már a gólszerzőt dicsére, tökéletesen fejezte be a támadást, 2-1.

A csapatkapitány Piqué szabadrúgásból a lécet találta el a mérkőzésen.

Katalónia a FIFA-tag Spanyolország tartományaként hivatalos futballmeccset nem játszhat, de időről időre összeáll a válogatottja egy-egy barátságos meccsre. A jelenlegi szövetségi kapitány a volt Valencia- és Barcelona-középpályás, Gerard Lopez, de korábban Johan Cruyff is betöltötte a posztot.

Rovatok