Index Vakbarát Hírportál

Még a héten kinevezik Solskjaert

2019. március 26., kedd 17:13 | aznap frissítve

Angol források szerint a Manchester United még a héten kinevezi hivatalosan is menedzserének az eddigi megbízott vezetőedzőként dolgozó Ole-Gunnar Solskjaert. Vita nem lehet róla, érkezése óta a United egészen más arcát mutatja. A Bajnokok Ligájában is versenyben maradt, a bajnoki címtől messze került még a korábbi edző, José Mourinho alatt, de az újabb BL-szereplést még kivívhatja.

Solskjaer a Liverpool ellen, december 16-án elszenvedett vereség után ült a kispadra, José Mourinho helyére. A csapat az első nyolc tétmeccsét megnyerte, ráadásul impozáns 22-5-ös gólkülönbséggel.

Amióta a klub korábbi, norvég válogatott futballistája vezeti a csapatot, a Manchester United 14 meccset megnyert, kettőn döntetlent játszott és csak hármat veszített el. Ezek közül talán a legfájóbb a legutóbbi bajnoki, az Arsenal otthonában lejátszott 0-2 és az FA-kupa búcsút jelentő wolverhamptoni, 2-1-es vereség. Ugyanakkor a BL-ben a fantasztikus fordítással, az otthoni 0-2 után ejtették ki a Paris SG-t, idegenben.

Nem csak a klub játékosai, de a korábbi United-futballisták, sőt a korábbi vetélytársak közül például az exliverpoolos Jamie Carragher is azt szorgalmazta, hogy Solskjaer maradjon a menedzser. Jó ideje nem is kérdés, hogy hosszabbítani fognak vele.

„Azt hiszem, ő egy nagyszerű menedzser, de azt kell mondanom, hogy Mike Phelan, Michael Carrick és Kieran McKenna is remekül dolgozik. Igazi csapatként működtek együtt, nem csak Solksjaer. Megnyugtató, ha ilyen emberek dolgoznak a menedzser mögött. Remélem és örülök, ha marad” - fejtette ki véleményét Carragher, a Liverpool korábbi futballistája.

Rovatok