Index Vakbarát Hírportál

Megbukott az orvosin a Bayern 80 milliós igazolása, de megvették

2019. március 28., csütörtök 08:09

Amint azt sejteni lehetett, a Bayern leigazolta az Atletico Madridtól Lucas Hernandezt, a két klub szerda este be is jelentette a megállapodást.

Utóbbi sem tántorította el a münchenieket a szerződéstől, még az sem, hogy az orvosin derült ki a balhátvéd szalagproblémája a jobb térdében.

A vizsgálatok során szalagsérülést fedeztünk fel nála, amit műteni kell. Tapasztalatunk szerint a következő Bundesliga-szezon kezdetén lesz újra bevethető

- idézte a sajtó Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtot, a Bayern orvosát. A Bundesliga augusztus közepén indul majd, vagyis a felépüléshez 3-4 hónap kell.

Azaz a védő ebben az idényben már nem játszik, többé nem szerepel az Atleticóban - állítólag emiatt is jelentették be már most a transzferjét.

Meglehetősen érdekes, hogy a legsikeresebb német egyesület ennek ellenére lecsapott a játékosra, aki történetének legdrágább igazolása. Ráadásul magasan, az eddigi rekorder, a 2017-ben a Lyontól megszerzett másik francia, Corentin Tolisso 41,5 millió euróba került.

Lucas Hernandez Tolissóhoz hasonlóan világbajnok, kihagyhatatlan volt a tavaly Oroszországban győztes csapatból. Az Atleticóból 12 év után távozik, a madridiaknál nevelkedett, eddig csak ott játszott.

"Nehéz döntés volt, de úgy érzem, meg kell tennem a következő lépést. Az Atletico mindig velem marad" - közölték búcsúnyilatkozatát.

A hátvéd öt első csapatnál töltött idénye alatt Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert az Atletivel, mindkettőt tavaly.

Rovatok