Index Vakbarát Hírportál

Menteni akart a védő Messi szabadrúgásánál, az év legszerencsétlenebb gólja lett belőle

2019. március 30., szombat 18:06 | aznap frissítve

A Barcelona hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Espanyolt a La Liga 29. fordulójában. A mérkőzés nem volt különösebben érdekes, Sanchez nem mindennapi öngólja miatt azonban sokáig fognak beszélni róla.

A Barcelona dominálta a mérkőzést, de nem jöttek a helyzetek, jól védekezett az Espanyol. Az első félidő gól nélkül ért véget és sokáig úgy tűnt, hogy a másodikban sem találnak a kapuba a csapatok. A 71. percben aztán kiváló helyről lőhetett szabadrúgást a Barca, az utóbbi években a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjévé váló Messinek ez nettó gólhelyzet volt.

Victor Sanchez nem is bízott semmit a véletlenre, a lövés előtt rögtön a kapu elé szaladt besegíteni a kapusnak. Messi el is lőtte a sorfal felett a labdát, a túlbuzgó Sanchezt viszont megzavarta Sregio Busquets, és olyan szerencsétlenül fejelt a labdába, hogy az az elvetődő kapus mellett a kapuban kötött ki.

A La Liga Messinek adta a gólt, aki még a 89. percben is betalált, beállítva a 2-0-s végeredményt. A Barcelona sorozatban a hatodik bajnokiját nyerte meg, legutóbb pedig még novemberben kapott ki a La Ligában.

Öf

Rovatok