Index Vakbarát Hírportál

Hemingway kiszáll a magyar fociból, ha eladja a Honvédot

2019. április 2., kedd 10:21

Nem cáfolta a Budapest Honvéd eladása körüli sajtóhíreket George F. Hemingway, a csapat tulajdonosa, ugyanakkor konkrétumokat sem árult el az ügy kapcsán kedd reggel a DIGI Sport Reggeli Start műsorának vendégeként. Hemingway annyit mondott csak, hogy

ha eladom a Honvédot, közleményben jelentjük be.

Hétfőn arról írt a Nemzeti Sport, hogy akár már a jövő héten lezárulhat másfél éves előkészítés után a Honvéd eladása, a vevő pedig a Szentes élvonalbeli, férfi vízilabdacsapatát is támogató metALCOM Zrt.-hez közeli cégcsoport lehet – ezek a cégek a fideszes Bozó Zoltánhoz köthetők, tehát a Honvéd is NER-közeli tulajdonba juthat.

Hemingway feltételes módban arról is beszélt, mi várható, ha tényleg megválna a Honvédtól. Ebben az esetben szinte biztos, hogy kiszállna a magyar futballból, mert mint mondta, nem hiszi, hogy más klub tulajdonosa lenne a jövőben Magyarországon, ugyanis a Honvédot szereti. „Ha eladom a klubot, nézőként nem leszek kint a meccseken, mert az új vezetőt frusztrálná a jelenlétem, és a szurkolók is összehasonlításokba kezdenének” – tette hozzá.

Ez persze nem jelenti azt, hogy végleg szakítana a labdarúgással, az amerikai piac, mondjuk Los Angeles ugyanis érdekelné, mert „ott üzleti alapon működik a futball.”

Hemingway nem rég az Indexnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ő nem árul semmit, de ha valamiért, ami a tulajdonában van, olyan ajánlat érkezik, amit el kell fogadnia, akkor megteszi, és ez alól a Honvéd sem kivétel, de 10 millió euró lenne olyan ajánlat, amin elgondolkodna.

Rovatok