Index Vakbarát Hírportál

Király Gábor öntudatosan fogadta, hogy felmentették a káromkodás vádja alól

2019. április 11., csütörtök 13:36

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó helyén Haladás FC kapusa, Király Gábor a saját honlapján megjelentetett közleményében nagy örömmel fogadta az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának csütörtöki döntését eltiltásának csökkentéséről.

A döntés értelmében a csapata előző két mérkőzését kihagyni kényszerülő kapus visszatérhet a pályára a szombati, MTK elleni bajnokin. Már amennyiben az MLSZ nem halasztja el a találkozót, helyt adva az MTK rendkívüli kérelmének, amelyet a csapatukat sújtó vírusfertőzés miatt kényszerült benyújtani a fővárosi csapat.

Az MLSZ fegyelmi Bizottsága a Ferencvárosi meccs után 3 mérkőzésre tiltotta el a kapust, aki fellebbezett, ám a Fellebbviteli Bizottság első nekifutása nem tudott dönteni ügyében. A testület újabb, csütörtöki ülésén aztán Királynak kedvező döntés született.

A kapus így ünnepelte a döntést:

"Megállapította az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, hogy nem szidtam a játékvezetőt és átminősítette a cselekményt egy enyhébbnek minősülő sportszerűtlenségre. Ezért az eddigi két mérkőzés kihagyással a büntetést letöltöttnek tekintette."

Örülök, hogy kiderült az igazság és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam!

"Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor, a több tízezer ezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie!"

Király büntetésének enyhítése nehéz probléma elé állítja Horváth Ferenc vezetőedzőt. A kapus az utóbbi időben meglehetősen hektikus teljesítményt nyújtott, az őt az elmúlt két mérkőzésen helyettesítő Rózsa Dániellel a kapuban mindkét kiesési rangadóját kapott gól nélkül nyerte a szombathelyi csapat, legyőzve a Felcsútot és a DVTK-t.

Király nehéz szezonjáról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Rovatok