Index Vakbarát Hírportál

A Haladást nem érdekli az MTK, nem megy bele a halasztásba

2019. április 12., péntek 10:06

Az MTK hiába kérte, hogy halasszák el a szombat 17 órára kiírt Haladás elleni NB I.-es meccsét, a kiesés elől menekülő szombathelyiek ebbe nem mentek bele. Az MLSZ-nek így nem volt más választása, nem járult hozzá a halasztáshoz.

Az MTK-nál bélhuruttal járó vírusos fertőzés tizedeli a csapatot, amiért szerették volna később lejátszani a meccset. Az MLSZ a következő határozatot hozta:

A versenyigazgatóság – figyelembe véve az ellenfél hozzájárulásának hiányát – nem adott helyt a budapesti klub kérésének. A bajnokság programja változatlan marad. A csapatok, a szurkolók és a szövetség érdeke, hogy a nevezéskor vállalt egységes feltételeket minden klub teljesítse. A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére. Végezetül döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség rá, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

Rovatok