Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool most nem csúszott el a Chelsea ellen

2019. április 14., vasárnap 19:40

2014 áprilisában a ligaelső Liverpoolhoz utazott a Chelsea a 36. fordulóban, Steven Gerrard az első félidő végén utolsó emberként elcsúszott, a londoniaktól Demba Ba kihasználta, gólt lőtt, majd Willian 90. perc utáni góljával 2-0-ra verte a bajnoki favoritot úgy a vendégcsapat, hogy az egész meccset végigvédekezte. A Pool két héttel később elbukta a bajnokságot.

Vasárnap délután a PL 34. fordulójában rendeztek Liverpool-Chelsea-t, a hazaiaknak győzniük kellett, mert a kora délutáni meccsen a ManCity nyert, és 2 ponttal vezetett.

Az első félidő után 0-0 volt az Anfielden, a második félidő elején viszont két gyors góllal letudta a meccset a Pool.

Henderson ívelt Mané fejére a hosszú oldalra, kábé kihagyhatatlan helyzet volt, az afrikai simán be is stukkolta, 1-0 az 51. percben.

Két perc múlva Szalah unta meg a tologatást, 23 méterről ballal, kegyetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot, 2-0. Szalah ezzel 19 gólos, Mané 18, előbbi Agüeróval vezeti a góllövőlistát.

A Chelsea-ből csak Hazard volt veszélyes, aki 2-0 után szinte azonnal szépíthetett volna, de zseniális labdaátvétel után a nehezebb - rossz - megoldást választotta, kapufát rúgott, majd dropból, 12 méterről rosszul találta el a labdát, Allison simán védett. A 60. perc körül jártunk ekkor, de itt véget ért a meccs, a Pool lezárta kapuja előterét, elöl pedig továbbra is veszélyes volt. A vége magabiztos 2-0.

Jürgen Klopp csapata visszavette az első helyet a tabellán, két ponttal vezet, de egy meccsel többet játszotta a Citynél, 34-et.

a

Rovatok