Index Vakbarát Hírportál

Hat percen belül két piros lap: kikapott az esélyes Dortmund

2019. április 27., szombat 23:36 | aznap frissítve

A második helyen álló Dortmund volt az esélyes, azonban a forduló előtt 15. Schalke 04 meglepetésre 4-2-re győzni tudott a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján.

A Dortmundnál hat percen belül a csapatkapitány Marco Reus és Marius Wolf is piros lapot kapott. Reus egy hátulról érkező becsúszás után kapta meg a pirosat a 60. percben, ami után aztán óriási szabadrúgásgólt lőtt Caligiuri.

Ezzel a vereséggel óriási lehetőséghez jutott a címvédő Bayern München, ugyanis négy pontra növelheti előnyét a tabella élén, amennyiben vasárnap nyer Nürnbergben.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re nyert a vendég Freiburg ellen, ezzel biztosította helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásának csoportkörében. A lipcseieknél a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a magyar válogatott két alapembere, akik végig is játszották a meccset.

Dárdai Pál együttese, a Hertha február eleje óta nyeretlen a Bundesligában, a szezon végén távozó magyar szakember csapata ugyanakkor az Európa-ligában elődöntős Frankfurt otthonában ért el ezúttal gól nélküli döntetlent.

A kiesés elől menekülő Stuttgart egygólos mérkőzésen nyert otthon a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Borussia Mönchengladbach ellen. Közben a Stuttgarter Nachrichten arról írt, hogy a Stuttgart vezetősége Löw Zsoltot szemelte ki a vezetőedzőnek, aki így az átmenetileg kinevezett Nico Willingtől venné át a csapatot.  dortmund schalke

Rovatok