Index Vakbarát Hírportál

Hálószaggató öngóllal szerzett vezetést a PSG, mégis kikapott

2019. április 30., kedd 23:57

A francia labdarúgó-bajnokság kedd esti meccsén a már bajnokként pályára lépő Paris Saint-Germain 3–2-re kikapott a hazai pályán játszó Montpellier-től. A vereség különösen azért kínos eredmény a fővárosi csapat számára, mert a 79. percben még 2–1-re vezetett.

Az újdonsült francia bajnok egy jól eltalált öngóllal szerzett vezetést az első félidő elején. Juan Bernat beadását párizsi támadók egytől-egyig lemaradtak, Ambroise Oyongo viszont a mögötte érkezni vélt vendégjátékosoktól félve a saját kapujába bombázta a labdát.

Ezt követően a Montpellier ragadta magához a kezdeményezést, és sorra vezette a veszélyes támadásokat, ám végül Presnel Kimpembe szerencsétlen öngólja kellett hozzá, hogy kiegyenlítsen.

A második félidőben Ángel Di María egy látványos csel után megszerezte a vendégeknek a vezetést, miután szerencsésen hozzá pattant a labda a tizenhatoson belül. A Montpellier azonban a 80. percben kiegyenlített egy rettenetesen gyors kontrából, sőt a saját tizenhatosa előtt szerencsétlenkedő Leandro Paredes hibáját kihasználva a győzelmet is kiharcolta Souleymane Camara góljával. A PSG a legutóbbi öt tétmeccséből negyedszer kapott ki, bár ez a vereség valószínűleg sokkal kevésbé érdekli a szurkolóit, mint a kupadöntő elbukása.

Rovatok