Index Vakbarát Hírportál

Mbappét 3 meccsre tiltották el, bánhatja az Aranycipő miatt

2019. május 3., péntek 13:37

Kylian Mbappét egyből pirossal állították ki a szombati Francia Kupa-döntő hosszabbításában, csapata aztán tizenegyesekkel veszített. A csatársztár nem lépett pályára szerdai, pótolt bajnokijukon, de a francia futballszövetség csak csütörtökön tárgyalta az ügyét, és pénteken közölte,

3 mérkőzésen nem futballozhat

- írja a L'Equipe.

Az eltiltás ahhoz képest nem is súlyos, hogy Mbappénak a szezonban ez már a második piros lapja, és ősszel is három meccsre tiltották el.

Bánhatja viszont, hogy a maradék négy bajnokijukból csak az utolsón szerepelhet, mert az Aranycipőért komoly versenyben van Lionel Messivel. Az argentin vezet 34 bajnoki góllal, 20 éves kihívójának 30 gólja van. Messinek három bajnokija maradt, de a Barcelona már bajnok, így a két idegenbeli meccsen biztosan nem játszik az argentin, csak otthon, a Getafe ellen lehet rá számítani.

Mbappé játszhatott volna otthon a Nice, idegenben az Angers, majd otthon a Dijon ellen, simán ledolgozhatta volna a hátrányát. Így marad neki a Reims idegenben, már ha egyáltalán ott bevetik.

Messi ötszörös aranycipős, Mbappé az első ilyen díjára hajt, illetve inkább hajtott.

A PSG másik szupersztárja, Neymar ellen csütörtökön indított eljárást a szövetség, a brazil megütött egy drukkert a kupadöntő után. Ítélet jövő héten várható, maximum nyolc meccset kaphat.

Rovatok