Index Vakbarát Hírportál

Ki az a Petrjak, aki horribilis összeget kért?

2019. május 5., vasárnap 09:08

Az ukrán középpályás, Ivan Petrjak nem játszott a Fradi-Újpest rangadón, mégis ő állt a figyelem középpontjában. A 25 éves játékosért ugyanis mindent megtett a bajnokcsapat, hogy magánál tartsa, Szerhij Rebrov csak miatta utazott el Ukrajnába, hogy a Sahtar képviselőivel személyesen tárgyalhasson. A játékos kölcsönben töltötte ezt a szezont a zöld-fehéreknél, és 28 meccsen hat gólt szerzett.

A kiszolgálásban is jó volt, mert tizenegy gólpasszt adott, vagyis a Fradi egyik legjobbjáról van szó.

Petrjak az előző szezonban a Sahtarban csak 581 percet kapott, a Zorja Luhanszknál viszont meghatározó játékos volt a 2016-17-es idényben, 28 meccsen ötször volt eredményes, 2000 percnél is többet töltött a pályán.

Rebrovot sokkolta, hogy nem tudták a Fradinál tartani, és ugyan a Vidi még nem jelentette az érkezését, elég valószínű, hogy Fehérváron folytatja pályafutását. Ahogy az is várható, hogy a hátralévő két meccsen már nem kap lehetőséget, a mezszámát már áthúzták az öltözőben.

Hajnal Tamás az M4-nek azt mondta, hogy Petrjak a pénzt választotta, pedig már majdnem megállapodtak vele - szóban ez már meg is történt -, amikor a Vidi még több pénzt adott neki.

A Fradi vezérigazgatója, Orosz Pál úgy nyilatkozott, hogy elmentek, ameddig tudtak.

Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni."

Az ajánlatot, amire végül rábólintott, állítólag a két csapat áprilisi meccse előtt kapta.

Orosz Pál nyilatkozata nagyon egyoldalú és felszínes, ezt már Petrjak ügynöke, Ivan Pirozsenko mondta saját hazájában, amit az M4 vett észre.

"Az utolsó hat hónapban mi kerestük a Ferencvárost, írtunk nekik, hívtuk őket, de válasz nem volt. Ivan úgy képzelte, a Ferencvárosban marad, de csak az ő oldaláról volt meg ez a szándék.  A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal."

A Fradi a Bajnokok Ligájában nem lesz kiemelt, az Európa Ligában induló Vidi viszont biztosan az lesz a második számú sorozatban.

Rovatok