Index Vakbarát Hírportál

Egészen döbbenetes 11-est kapott ajándékba a DVTK

2019. május 12., vasárnap 09:24

Megszokhattuk már, hogy a magyar futballbajnokság utolsó fordulóiban megtáltosodnak a kiesésre álló csapatok, és születnek furcsa eredmények, illetve meglepő döntések. Ilyen volt az is, ahogy a menekülő Diósgyőr büntetőt kapott a Budapest Honvéd otthonában.

A Honvéd 2-1-re vezetett, amikor a DVTK szabadrúgáshoz jutott az ellenfél térfelének közepén. Vernes Richárd ívelte be a labdát, majd hallani lehetett egy sípszót (valószínűleg a nézőtérrőlÖ, amire Danilo, a Honvéd játékosa egész egyszerűen megfogta a labdát a 16-oson belül.

A döbbenet akkor jött, amikor Berke Balázs játékvezető 11-est fújt be. Egy sípszó hallatszott, Danilo pedig azt hihette, hogy a Berke megállította a meccset. Óriási bírói hiba volt. Feldobással kellett volna folytatni a meccset.

Mindenesetre a büntetőt Vernes berúgta, de ezzel nem volt vége a drámának. A DVTK 0-2-ről fordított, majd a Honvéd vezetett 4-3-ra, de az utolsó pillanatokban a vendégek egyenlítettek. Ezzel még pont bennmaradó helyen állnak az MTK előtt. A Haladás már kiesett.

Rovatok