Index Vakbarát Hírportál

Hazard döntött, irány Madrid

2019. május 13., hétfő 09:48

Eden Hazard 21 percet kapott a Chelsea-ben a Premier League utolsó fordulójában, a londoniak egy dögunalmas meccsen 0-0-t játszottak Leicesterben. Szinte biztos, hogy ez volt az utolsó előtti mérkőzése a belga válogatott futballistának a londoniaknál, és nyáron távozik a csapattól, hogy a Real Madrid játékosa legyen.

Meghoztam a döntést, és ezt a klub vezetőivel is közöltem. Még egy mecscem biztosan lesz, aztán meglátjuk. Természetesen, amikor a pályán vagyok, akkor nem az átigazolásom jár a fejemben, csak a csapatra és a meccsre koncentrálok

- mondta Hazard.

A Chelsea május 29-én, Bakuban, az Arsenal ellen játssza a szezon utolsó találkozóját, az Európa Liga döntőjét.

Megszólalt Maurizio Sarri, a csapat menedzsere is, aki respektálta a játékos döntését: „Nem tudom, hogy ez volt-e Hazard utolsó meccse köztünk. Az viszont biztos, hogy rengeteget tett a klubért, amíg itt játszott. A világ két-három legjobb játékosa közé nőtte ki magát, azt hiszem,

tiszteletben kell tartanunk a döntését.”

Hazard 2012 nyarán 35 millió euróért érkezett a francia Lille-től. A Transfermarkt szerint jelenleg 150 millió eurót ér. Szerződése csak 2020-ban jár le, így komoly összeget kell majd leszurkolnia a Real Madridnak, ha valóban oda szerződik. 100 millió fontról, azaz 110 millió euróról írnak az újságok, ennyihez ragaszkodna a Chelsea.

Hazard a Chelsea-ben összesen 351 tétmeccsen lépett pályára, 108 gólt rúgott és 91 gólpasszt adott. Ebből a Bajnokok Ligájában 44 meccse volt 8 góllal és 13 gólpasszal.

Rovatok