Index Vakbarát Hírportál

100 millió font? Annyiért túl olcsó Hazard

2019. április 9., kedd 11:00

Eden Hazard újabb tökéletes meccsel erősített rá a pletykára, hogy a nyárra ő a Real Madrid első számú kiszemeltje, két góljával verte a Chelsea a West Ham Unitedet 2-0-ra.

A meccs után Maurizio Sarri Chelsea-edzőt a belga távozásáról kérdezték.

Nem tehetek semmit. És a klub is így van ezzel, ha Eden új tapasztalatokat akar szerezni, akkor nagyon nehéz itt tartanunk. Fejlődni akarunk, az egyik legjobb csapat lenni Európában, a világon, de tiszteletben kell tartanom a döntését

- idézte az ESPN az olasz trénert.

Konkrétan megkérdezték tőle, hogy 100 millió fontért (115 millió euró) hajlandó lenne-e lemondani Hazard-ról:

"Túl kevés. Ezen a piacon ez túl olcsó. Nem tudom, mennyi lehet, de láttuk a legutóbbi transzferszezon árait. Hazard szinte pótolhatatlan."



Valóban, a 115 millió euró a 28 éves Hazard-ért alkalmi vételnek tűnik. A Barcelona egy éve 140 milliót fizetett ki a Liverpoolnak Coutinhóért, és Hazard huzamosabb ideje teljesít hasonló vagy inkább magasabb szinten a Premier League-ben. A Transfermarkt.de szerint Hazard értéke jelenleg 150 millió euró.

A West Ham-drukkerek már azt énekelték a meccsen, hogy Hazard megy a Real Madridba, de a futballista igyekezett csillapítani mindenkit, igaz, nem túl meggyőzően.

Tévednek! Jelenleg csak a Chelsea-re koncentrálok, a szezon végéig. Jó passzban vagyunk, három meccset nyertünk zsinórban.

Hazard szerződése egy év múlva jár le Londonban, épp a legjobb korban van, 28 évesen még teljes áron értékesíthető. A Chelsea sem nyáron, sem januárban nem nevezhet be új játékost, vagyis kvázi ki van zárva az igazolási piacról, ám ennek ellenére úgy tűnik, hogy pénzé tennék Hazard-t.

Rovatok