Index Vakbarát Hírportál

A Bayern KO-győzelemmel lett sorozatban hetedszer német bajnok

2019. május 18., szombat 15:22

A német futballbajnokságban, a Bundesligában az utolsó fordulóra maradt annak eldöntése, hogy ki lesz a bajnok. A Bayern München végül esélyt sem hagyott a kétpontos hátrányban lévő Dortmundnak. A bajorok 5-1-re verték az Eintracht Frankfurtot és sorozatban hetedszer nyerték meg a Bundesligát.

bayern

Mindkét csapatra kemény meccs várt: a Bayern ellenfele, az Eintrach Frankfurt és a Dortmunddal játszó Borussia Mönchengladbach is esélyes volt a legjobb négyre, tehát a Bajnokok Ligája-indulásra is.

A Dortmund csak úgy nyerhette meg a Bundesligát, ha nyer, a Bayern pedig kikap. A bajnoki versenyfutás elég hamar eldőlni látszott. A München már a negyedik percben vezetett Coman góljával, ráadásul a Dortmund is szenvedett a Mönchengladbachhal a meccs első félórájában, csak félidő legvégén szerzett gólt videóbírózás után. Sancho találata előtt a labda épphogy bennmaradt a pályán.

A második félidő elején néhány percig ugyanannyi ponttal állt a két bajnokjelölt, Münchenben a csereként beállt Haller egyenlített, de csak három percig kapott reményt a Dortmund. A Bayern Alaba és Renato Sanchez góljával már 3-1-re vezetett az 58. percben. A végén aztán gálameccset tartottak a bajorok, két nagy öregjük, a szezon végén távozó Ribéry és Robben is betalált, ezzel lett 5-1. A másik meccsen a Dortmund is lőtt még egy gólt, de ezzel már nem sokra ment. 

dort

 A 2-0-s vereséget szenvedő Mönchengladbach az ötödik helyen végzett, így a Bajnokok Ligájában sem szerepelhet. Elé a Herthát 5-1-re verő Bayer Leverkusen fért be. (Erről a meccsről itt írtunk bővebben.)

Az utolsó forduló több csapat számára már nem bírt igazi téttel, így sokgólos meccseket játszottak. A Wolfsburg 8-1-re verte az Augsburgot, a Freiburg 5-1-re a Nürnberget, a Mainz 4-2-re a Hoffenheimet. A Hoffenheim 2-0-ra vezetett, és egy győzelemmel az Európa Ligát érő hetedik helyen végezhetett volna, de a 41. perctől emberhátrányban játszott, és kikapott. Szalai Ádám az egyik gólt szerző Belfodil helyére állhatott be a 32. percben.

A visszatérő Sallai Rolandot a 75. percben cserélték be a Freiburgba. A Lipcse tét nélküli meccsén sem Willi Orbán, sem Gulácsi Péter nem játszott.

Bundesliga, 34. (utolsó) forduló:
Bayern München-Eintracht Frankfurt 5-1 (1-0)
FC Schalke 04-VfB Stuttgart 0-0
Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Hertha BSC-Bayer Leverkusen 1-5 (1-2)
Werder Bremen-RB Leipzig 2-1 (1-0)
SC Freiburg-1. FC Nürnberg 5-1 (2-0)
FSV Mainz 05-Hoffenheim 4-2 (0-2)
VfL Wolfsburg-Augsburg 8-1 (3-0)
Fortuna Düsseldorf-Hannover 96 2-1 (0-0)

Tabella:

(Nyitókép: TF-Images/Getty Image)

Rovatok