Index Vakbarát Hírportál

Újabb váratlan barcelonai kudarc, a Valencia nyerte a spanyol kupát

2019. május 25., szombat 23:24

A Valencia nyerte a labdarúgó Spanyol Király Kupát, miután a szombati döntőben 2-1-re legyőzte a címvédő FC Barcelonát.

A sevillai döntőt az előzetesen esélytelenebbnek tartott Valencia kezdte sokkal jobban. Marcelino Garcia együttese Gameiro és Rodrigo góljával 2-0-s előnyt szerzett az első félidőben.

Mindkét gól leginkább a Barca baloldali védője, Jordi Alba lelkén száradt. A Valencia vezetőgóljánál Gameiro csinált bohócot a behúzódó szélső védőből.

A Valencia második góljánál pedig Carlos Soler verte meg látványosan Albát a szélen, majd tökéletesen tette be a labdát a bombaerős fejessel betaláló Rodrigónak. 

A második félidőben már a Barcelona futballozott nagy fölényben. A katalánok több nagy helyzetig, köztük egy kapufáig is eljutottak, mielőtt Lionel Messi 73. percben szerzett találatával egy gólra sikerült csökkenteniük a hátrányt.

Messi egy szöglet utáni kipattanót lőtt a kapuba közelről.

Ekkor úgy tűnt, hogy a maradék idő elég lesz hozzá, hogy a bajnok a ledolgozza hátrányát, ám a Barcának már nem sikerült újabb gólt szereznie.

A 2-1-es végeredmény azt jelentette, hogy a Barcelona szurkolóinak a Liverpool elleni emlékezetes Bajnokok Ligája kiesést követően egy újabb jelentős csalódást kellett elkönyvelnie az idény végén. A Valencia a sikernek köszönhetően története során a nyolcadik alkalommal hódította el a spanyol kupát.

Rovatok