Index Vakbarát Hírportál

A Vidi nyerte a Kupát egy helyenként brutális, helyenként botrányos krimi végén

2019. május 25., szombat 21:36

Az NB I. második helyén végző Mol Vidi FC és a negyedik Budapest Honvéd játszotta a labdarúgó Magyar Kupa szombati döntőjét. A Groupama Arénában rendezett mérkőzés nem annyira a szép megoldások, mint inkább a krimibe illő végjáték miatt maradt emlékezetes. Meg persze a helyenként a brutalitás határán járó megmozdulások, illetve a Vidi FC érvénytelenített egyenlítő gólját követő balhé miatt.

A mérkőzést a Honvéd kezdte sokkal jobban, és egy büntetővel meg is szerezte a vezetést az első félidő 14. percében Holender Filip büntetőből szerzett góljával, miután Iványi Zoltán játékvezető úgy ítélte meg, hogy Vinícius szabálytalankodott a Honvéd gólkirályával szemben. Nem állítanánk, hogy 10-ből 10-szer büntetőt adnak az ilyesmiért, de hibás döntésnek sem nevezhetnénk az ítéletet.

Aki a gólt követően varázslatos feltámadást várt a Viditől, annak csalódnia kellett, a fehérváriak erejéből leginkább csak néhány igen kemény szabálytalanságra futotta, legalábbis a szünetig.

Mint például ez az elegáns taktikai fault Nikolovtól:

A második félidőre viszont Nikolics edző remekül nyúlt bele csapata játékába, becserélve Kovács Istvánt és Hadzicot, a székesfehérváriak teljes mértékben átvették a játék irányítását, és kizárólag Gróf bravúrjain múlt, hogy a Vidi nem egyenlített ki már jóval hamarabb, mint ahogy azt végül tette.

Egy esetben pedig a partjelzőnek lehetett hálás a Honvéd, miután a jelzésére Iványi visszarendelt egy gyorsan elvégzett szabadrúgást, amiből gólt szerzett a Vidi. Nikolics mester viselte a legnehezebben az ítéletet, hevesen reklamált a bírónál, majd teátrális mozdulatokkal tette a földre a labdát Iványi orra előtt, miután a játékvezető a lelátóra zavarta. Bár a fehérvári játékos elsőre nem pontosan onnan végezte el a pontrúgást, ahol a szabálytalanság történt, egy kicsivel nagyvonalúbb döntéssel megadható lett volna a gól.

Végül aztán csak nem tudta kihúzni a lefújásig a második félidőben már szinte kizárólag a védekezésre koncentráló Honvéd, Marko Scsepovics a 80. percben egy szögletet követően megszerezte a Vidi egyenlítését. Huszti beívelését Juhász csúsztatta meg, így került a labda a kapu előtt álló csatárhoz, aki nem hibázta el a helyzetet. 

De ezzel még nem volt vége a Honvéd drámájának. A rendes játékidő utolsó percében Hadzic bevitte a kegyelemdöfést is, ismét egy pontrúgást követően, ezzel a Vidi 2-1-re megfordította a döntőt. A szabadrúgást Huszti csavarta be, a szünetben becserélt Hadzic pedig jól érkezett a röviden és a kapuba vágta a labdát.

A székesfehérvári csapat 2006 után nyerte el újra a Magyar Kupát, története során másodszor.

Rovatok