Index Vakbarát Hírportál

Barcelona: Nem a edző a hibás, elküldünk pár embert

2019. május 26., vasárnap 13:52

A Barcelonának sikerült elérnie, hogy a bajnoki címre már szinte senki sem emlékszik - állapíthatták meg a Barca-drukkerek szombat éjfél körül, miután csapatuk 2-1-re elveszítette a Spanyol Kupa döntőjét a Valencia ellen.

Alig egy hónapja még triplázásról beszéltek a klubnál amikor a csapat 3-0-ra verte a Liverpoolt a BL-elődöntő első meccsén, de aztán jött a visszavágó, amit az angolok 4-0-ra megnyertek. A Valencia pedig a duplázást is elvette a Barcától.

Messi a döntő előtt az anfieldi vereséget magára és a játékosokra vállalta, bár egy éve ugyanez megtörtént velük, amikor a Romát 4-1-re verték, és a visszavágón 3-0-ra kaptak ki. Nem tudni, mit gondol a szombatról, de az biztos, hogy most sem az edző volt a hibás: a klubelnök, Josep Bartomeu ugyanis kiállt, és megvédte Ernesto Valverdét.

"Az edzőnek szerződése van, ez a vereség nem az ő hibája.

Rengeteg helyzetünk volt, de a labda nem akart bemenni. Néha körbelövöd a kaput, de a gólok számítanak" - értékelte a meccset és a kialakult helyzetet a Sport.es-en.

Azt, hogy egy Messi-kapufától eltekintve - még 0-2-nél - a Barcának - a nagy nyomás ellenére - nem volt helyzete, azt hagyjuk is, fontosabb, hogy úgy tűnik, az elnök szerint az újabb kudarcnál is a játékosokban volt a hiba.

Minden évben jönnek új játékosok. De Jong már biztos, mostantól azon dolgozunk, hogy mások is kövessék, néhányan pedig távozzanak, ahogy az normális nyaranta

- folytatta Bartomeu.

Már pár hete kiszivárgott, hogy kik vannak a kirúgási listán, ez valószínűleg Valenciában sem bővült. A spanyol sajtó 8-9 emberről ír továbbra is.

Hiába tettek fel mindent idén a Bajnokok Ligájára, ahol végül a döntőt sem sikerült elérni, az elnök nem csinált túl nagy ügyet az elmaradt sikerekből: "Nem mondanám, hogy kudarc ez a szezon. De nem is kiemelkedő. Minden évben meg akarunk nyerni mindent, de

most a végén elveszítettünk két meccset, az Anfielden és itt, így elszalasztottunk két címet."

Rovatok