Index Vakbarát Hírportál

Komoly büntetést kapott a Mol Vidi edzője

2019. május 29., szerda 11:26

Komoly büntetést szabott ki az MLSZ Marko Nikolicra, a MOL Vidi FC vezetőedzőjére, a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőn tanúsított magatartásért. A meccs közben, a kispadtól elküldött edző, a következő három kupameccsen nem ülhet le a kispadra, halmazatul egymillió forint pénzbüntetést kell befizetnie.

Az indoklás szerint elhagyta a technikai zónát, befutott a játéktérre, és ott a játékvezető működése ellen szóval, és mozdulattal sportszerűtlen módon tiltakozott, amiért a játékvezető a kispadról elküldte.

„A kispadot csak ismételt felszólítás után hagyta el. A vezetőedző a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó szabályzati előírást is megsértette azzal, hogy a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment. A FEB a büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vette figyelembe a sportszakember vétkes fegyelmezési múltját, azt, hogy a 2018-19-es bajnoki év tavaszi idényében ezt megelőzően hasonló fegyelmi vétségek elkövetéséért már két esetben hozott vele szemben jogerős, elmarasztaló határozatot.” - áll az MLSZ közleményében.

A szurkolók nézőtéri viselkedése miatt mindkét klubnak a zsebébe kell nyúlni. A kispestieket 500 ezer, a fehérváriakat 200 ezer forint megfizetésére kötelezte az MLSZ.

Rovatok