Index Vakbarát Hírportál

60 évesen megnyerte első címét, és még csak rá sem gyújthatott

2019. május 30., csütörtök 08:37

30. éve dolgozik edzőként Maurizio Sarri, de szerda estig, 60 éves koráig kellett várnia, hogy nyerjen valamit: a Chelsea-tréner az Európa Ligát nyerte meg csapatával, ráadásul szép játékkal, 4-1-re verték az Arsenalt.

Sarri 1990-ben, 30 évesen az olasz Stiánál kezdte az edzői pályát, nem rövid út vezetett neki a csúcsra. Igazi retróedző, még dohányzik, azzal, hogy nagy klubhoz szerződött, a meccsek alatt - káros - szenvedélyéről is le kellett mondania. Bakuban, Azerjbajdzsánban volt az EL-döntő, itt sem gyújthatott rá.

Önfeledten ünnepelt azért, a hivatalos csapatfotók elkészítése után azonnal oda is ment játékosaihoz, hogy felemelhesse élete első serlegét.

A kényelmes percek ezzel gyorsan véget is értek a számára, a sajtótájékoztatón már arról faggatták, miért kellene a Chelsea-nek megtartania őt. A drukkerek ugyanis nem szeretik, és ha szerdán veszít, ebben a pillanatban már nem is ő lenne az edző.

Le kell ülnöm a klubvezetőkkel, és meg kell beszélnünk a jövőt. Imádom a Premier League-et, szerencsésnek érzem magam, hogy a Chelsea-nél lehetek, de minden szezon végén át kell beszélni, hogyan tovább. Az a véleményem, megérdemlem, hogy maradjak, de az én véleményem nem elég

- idézte Sarrit a BBC.

Könnyen lehet persze, hogy már szándékos távozását készítette elő a válasszal, ugyanis ő a favorit a Juventus kispadjára.

Az biztos, hogy a Chelsea-drukkereknél nem lett jobb, a kupát ugyanis előző csapata, a Napoli szurkolóinak ajánlotta.

"Mindenek előtt a Napoli rajongóinak ajánlom, mert ezt az érzést tavaly nekik nem sikerült megadnom."

A nápolyiakkal egy éve nagy hajrával közel került a bajnoki címhez, de az utolsó meccseken elbukták azt.

A chelsea-sek, bármennyire nem szeretik, el kell hogy ismerjék, az olasz első éve nem volt rossz: 39 meccset nyertek vele, ennél többet első szezonos Chelsea-edzőként csak José Mourinho tudott összehozni 15 éve, vele 42-szer győztek.

Rovatok